kerkschatten

Dit seizoen benutten we het thema ‘Schatgraven’. Een uitdaging om oog te krijgen en te houden voor wat aan schoonheid en rijkdom dichtbij is. Het gaat dan niet om financiële rijkdom, maar om datgene dat je leven rijk maakt. In deze rubriek ziet u indrukken vanuit de Johannes de Dooperkerk. Bijzondere voorwerpen, elementen of schilderingen. Soms is iets van de achtergrond bekend, soms ook niet. In dat laatste geval zijn we blij met (jo)uw informatie hierbij…
 
  1. Deze muurschildering in de consistorie van de Johannes de Dooperkerk verbeeldt de drieslag ‘Geloof, hoop en liefde’ (uit 1 Corinthiërs 13). De schilder en de aanleiding zijn helaas niet bekend. Wie weet meer?

 
  1. In de consistorie staan twee oude en heel kleine voetenbankjes. Het ene exemplaar versierd met schilderwerk, het andere met de aanduidingen ‘F.A.V.’ en ‘1901’. Met vakmanschap en liefde vervaardigd; mooi om te zien. In 2 Kronieken 9:18 wordt melding gemaakt van ‘een gouden voetenbank’ bij de troon van Salomo. Zo chique gaat het in Warns niet toe, deze voetenbankjes zijn waarschijnlijk gemaakt en gebruikt vanwege een koud jaargetij. Inmiddels werkt de kachel goed 😉.


terug