Actueel

Beste lezer,
We zijn blij dat we na de tijd van beperkingen weer kunnen samenkomen in de kerk. Laten we nog even voorzichtig zijn, bijvoorbeeld door uw handen bij binnenkomst te ontsmetten en door nog geen handen te geven.
Hieronder leest u over de komende kerkdiensten in de Johannes de Dooperkerk. Weet u hartelijk welkom!
Winkels van Warns
Ons dorp kende een rijkdom aan winkels. Daar kwam je elkaar tegen. Je deelde er je dagelijkse verhalen met dorpsgenoten, reisgenoten. De herinneringen aan die winkels staan sommigen nog goed voor de geest, bij anderen is dat al wat minder. Dat laatste is jammer, want het gaat meestal om kleurrijke dorpsverhalen.
In de afgelopen maanden hebben we het plan voorbereid om in een kleine expositie de beelden en indrukken rond winkels uit Warns weer even te delen. We hebben gemerkt dat al in die voorbereiding het ene verhaal het volgende verhaal losmaakt. De een wist dit nog en de volgende vulde aan met dat andere.
Zoals het er nu uitziet krijgt u impressies te zien rond 8 voormalige winkels. In een gastenboek bij de expositie is er ruimte om ook uw en jouw herinneringen uit te wisselen.
Mocht u denken ‘dan mogen de beelden van onze winkel, of die van mijn ouders niet ontbreken’, neem dan contact op met Aagje Boersma (06 – 126 034 03) of ds. Michiel de Zeeuw (06 – 454 499 98).
 

Opening
Op zaterdagmiddag 25 juni vindt de opening plaats van de expositie ‘Winkels van Warns’. Van 15.00 -17.00 uur staan de deuren van de Johannes de Dooperkerk voor alle belangstellenden open. U zult begrijpen dat we een speciale gast vragen om de expositie voor ons te openen en dat we met feestelijke lekkernij van start gaan. U bent allemaal hartelijk welkom!
De expositie is verder tijdens de zomermaanden te bezichtigen tijdens Tsjerkepaad.


 

Beste gemeenteleden,
Na allerlei voorbereiding en gesprekken, waaronder in de gemeentevergadering van 21 maart 2022, is ons nieuwe beleidsplan nu vastgesteld en in werking. U kunt het nog eens nalezen door op onderstaande link te klikken. Heeft u suggesties bij hoe deze plannen vorm krijgen dan horen we graag van u.
Namens de kerkenraad,
Aagje Boersma (voorzitter)

beleidsplan 2022 - 2026

 REISGENOTEN

Dit seizoen 2021-2022 oefenen we ons aan de hand van het thema ‘Reisgenoten’. Je bent hartelijk welkom om daaraan mee te doen.
De coronatijd bracht de aanleiding tot dit thema. In die maanden hebben we opnieuw ervaren hoe belangrijk je reisgenoten zijn, de mensen met wie je onderweg bent in het leven. We zijn elkaar gegeven als medemensen, tochtgenoten op de weg door het leven. Door aandacht te geven aan hoe we reisgenoten voor elkaar (kunnen) zijn willen we ook positief bijdragen aan onze dorpsgemeenschap.
In de Bijbel zijn veel inspirerende verhalen over hoe mensen elkaar onderweg tot steun of tegenover zijn. Ook bieden ze kansen om in de spiegel te kijken: waarin zou ik een betere reisgenoot kunnen zijn? Bovenal is bemoedigend te lezen dat God zo liefdevol met ons onderweg gaat in dit leven. Zijn naam is ‘Ik zal er zijn’.

De zondagsschool vertaalt het jaarthema met behulp van een oude koffer. Aan de stickers op de koffer kun je zien waar we al geweest zijn. Waarover we verhalen met elkaar gedeeld hebben. Er zitten bijzondere voorwerpen in, die je onderweg nodig kunt hebben. Soms oefenen we even met het bekende spelletje ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’. Vergeet de waardevolle bagage voor je leven niet.

Onder het kopje ‘seizoenprogramma’ op deze site is het volledige aanbod na te lezen. Het is een hartelijke uitnodiging aan alle dorpsgenoten om deel te nemen. Heb je vragen over een activiteit neem dan contact op met ds. Michiel of met de voorzitter van de kerkenraad Aagje Boersma.

Een fijn seizoen gewenst!
terug